joi, 19 martie 2020

MAMA NATURĂ SE RĂZBUNĂ!

Alex.C.Vâscu
Azi am tușit de vreo trei ori...durere nu am de nici un fel...oare să sun la secția de urgență a Spitalului Județean de Urgență Zalău sau la 112??? Dacă sun la 112 iar mă amendează un nenorocit de agent de poliție...așa că m-am hotărât să scriu acest articol. Aud zilnic -că doar eu respect legile acestei țări și stau în casă (mai tot timpul!) diferite ipoteze cu referire la proveniență, la cum să ne protejăm sau cum să luptăm cu acest tâmpit de virus! Politrucii ce sunt ei, au votat un guvern de doi bani...avem un premier izolat-Doamne ce mai izolare, la Vila Lac 1...că de, numai de acolo poate muncii-miniștrii sunt vai de capul lor...și ne tot spun să stăm acasă că așa le-au spun doctorii... și experții în domeniu spun că statul acasă poate limita îmbolnăvirea cu COVID-19! Bravo lor...numai că știrile de pe net sunt contradictorii...rușii au pus la dispoziție o imagine a virusului...americanii au intrat cu trupe militare în Europa...țările U.E ne vorbesc de o criză majoră după ce trece perioada de ravagii a virusului... Italia a depășit în morți China...chinezii au propria lor metodă de luptă împotriva virusului...dar la noi lupta este la cheremul tuturor! Fiecare luptă cum poate...unii fac nuntă mare cu sute de participanți din toate țările infectate, ei țiganii nu au nici o frică de coronavi...ei se tem de cioronovirus...Prin urmare eu am ajuns la concluzia că în această pandemie, doar MAMA NATURĂ S-A RĂABUNAT PE OM! Este doar o părere personală având în vedere modalitatea în care natura a intervenit strălucit în curățirea aerului din marile orașe din România...și nu numai! Se poate respira aer curat de munte în București...respaurantele s-au închis...elevii pot sta acasă și să butoneze toată ziua pe telefoanele performante...mai greu este cu cei care luptă cu cetățenii infectați/izolați/carantinizați -adică medicii, asistentele medicale și infirmierele- adică eroii cei din ziua de azi! Guvernul lui pește projit primește noi și noi avioane din Italia...repatriază români care se întorc pentru tratament și izolare în România! Stau și mă întreb, cine va deconta sumele necesare pentru tratarea acestor oameni români din diaspora??? În acest timp la toate TV-urile și saiturile ni se spune să stăm în casă! Măi guvern de doi bani, uită cum stă treaba cu statul în casă:
1.Pentru a stopa și a lupta cu acest virus idiot, este nevoie de stat în casă TOTAL ÎNCHIȘI timp de cel puțin 30 de zile...adică așa spun marii specialiști...
2.Cetățenilor le trebuie bani pentru a-și cumpăra provizii -ulei, făimă albă(se face o pâine foarte bună acasă!), făină de mălai, conserve diferite, zahăr, carne diferită, apă...și altele! De unde fac ei rost de bani?
3.La țară este mai ușor...sunt mulți bătrâni singuri...nu sunt mulți cu nepoții...este mai ușor de ajutat...
4.Pe străzi să circule armata cu mașini de luptă/și perpedis...cu luarea de măsuri mergând până la folosirea armei dacă cetățenii nu se baricadează în case și circulă pe străzi...da, este o măsură radicală dar nu imposibilă de urmat!
5.Spitalele să fie dotate cu cele necesare în lupta cu acest virus...
Din păcate, pentru a pune-n practică astfel de măsuri este nevoie de un președinte ferm și cu multă știință dar și de un guvern cu miniștrii calificați!!! Din păcate, la noi se potrivește zicala: ”La așa popor, așa președinte cu ai lui guvern!” Din păcate...Și uite așa, mama natură s-a răzbunat pe noi cetățenii acestei planete albastre...și ne-a dat acest virus...ce este mai rău, mai marii bogătași conducători ai Planetei Pământ, profită de activitatea acestui virus...rușine lor! Am auzit la un post de TV național faptul că o scriitoare (a decedat acum câțiva ani!)americană a prevestit într-o carte prin anul 2008 (sper că nu mă înșel!) faptul că în anul 2020 planeta va fi lovită de o maladie năprasnică...un virus necunoscut care va lovi direct dar că va dispărea tot așa de repede cum a venit...curios nu? Și că acest virus va reveni după 10 ani...și că va dispărea apoi definitiv!Doi specialiști în domeniu au spus cam același lucru...Prin urmare, Doamne Ajută-ne ca virusul să dispară pentru totdeauna după anul 2030...aceea scriitoare a prevestit că va reveni acest virus după 10 ani și că apoi va dispărea pentru totdeauna! Dar până atunci, unii stăm în casă...mergen la cumpărături sau la alte instituții...poate ne infectăm...venim acasă și ne dezinfectăm așa cum putem...infectăm și pe cei din casă...că de, așa ni se spune să stăm în casă! 
Din păcate la români, legea nu se respectă...măi idiot de președinte Iohannis care nu ai respectat Constituția României și legea, acum vezi ce ai făcut??? Ai idee dece nu se respectă legea-n România?!Ești vinovat...un penal sadea...Aud că existo o luptă între americani și chinezi...cine va fi primul care va produce vaccinul împotriva coronavirusului!!! Eu mă întreb: Cât va costa un vaccin? Va fi el eficient? Beneficiile vor fi net în favoarea eradicării acestui virus? Cine va plăti conturile???? Și câte întrebări nu se mai pot pune! Eu rog pe Bunul Dumnezeu să ne ferească de rău...și mama natură să ne ocrotească cu știința și bunătatea ei! DOAMNE AJUTĂ-NE!
Alex.C.Vâscu, într-o seară de primăvară caldă...cu speranță-n suflet...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu